1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Podbiał

Podbiał – Podbiał pospolity,Boże liczko,ośla stopa (Tussilago farfara L.) Występuje dziko na całej półkuli północnej,do Ameryki Północnej – zawleczony Eurazji. W... Czytaj więcej

Marskość wątroby

Jest następstwem przewlekłego, rozlanego uszkodzenia miąższu wątrobowego. Cechuje się wzrostem tkanki łącznej w miejscach zniszczonych elementów miąższowych, guzkową regeneracją miąższu... Czytaj więcej

Wino z rozmarynu

Składniki: 80 g rozmarynu 1 litr wina gronowego białego wytrawnego 50 ml spirytusu 96 %   Wykonanie: Do naczynia włożyć 80 g rozdrobnionych pędów kwitnącego rozmarynu... Czytaj więcej

Maseczki ziołowe do cery wrażliwej i nor…

Maseczka ziołowa – do cery normalnej i wrażliwej. Składniki : 2 łyżki kwiatu rumianku 2 łyżki kwiatu lipy 2 łyżeczki lawendy 1 łyżeczka szałwii Wykonanie : Wszystkie... Czytaj więcej