1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Jeżyna

Jeżyna – Ostrężyna,czarna malina (Rubus plicatus) Roślina wieloletnia rosnąca pospolicie w Polsce,występuje w kilku gatunkach i odmianach. Jeżyna rośnie na brzegach lasów... Czytaj więcej

Niedokrwistość – anemia w ciąży

Nawet w prawidłowo przebiegającej ciąży dochodzi do tak zwanej niedokrwistości fizjologicznej. Jest ona spowodowana większym przyrostem masy osocza w stosunku do... Czytaj więcej

Wino uspokajające

Wino z kwiatu brzoskwini uspokajające.   Składniki: 50 g kwiatu brzoskwini 1 litr wina gronowego białego wytrawnego.   Wykonanie: Do słoja włożyć 50 g świeżych kwiatów brzoskwini... Czytaj więcej

Walka z podwójnym podbródkiem

Co robić z podwójnym podbródkiem?  Medycyna naturalna zaleca w takim przypadku cztery podstawowe zabiegi. 1 Codzienny poranny masaż podbródka i szyi, wykonywany... Czytaj więcej

Nalewka z miłorzębu

Składniki:Nalewka z miłorzębu

  • 100 g świeżych liści miłorzębu
  • 0,5 litra alkoholu 70 % zrobionego ze spirytusu i przegotowanej wody

 

Wykonanie:

Do słoja włożyć 100 g zmiksowanych świeżych liści miłorzębu, zalać 0,5 litrem alkoholu 70 %. Słój szczelnie zamknąć i odstawić w miejsce ciemne na 14 dni. Po tym czasie nalewkę przefiltrować i zlać do butelki, zakorkować.

 

Działanie:

Nalewkę z miłorzębu należy stosować przy zaburzeniach pamięci i koncentracji w migrenach i zawrotach głowy a także w otępieniu starczym i w miażdżycy, oraz w stanach nadmiernego przemęczenia umysłowego.

 

Dawkowanie:

Nalewkę pić po 20 – 30 kropli w kieliszku wody 2 – 3 razy dziennie.

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież