1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Bylica piołun

Bylica piołun (Artemisia absinthium L.- rodzina Złożona) Jest to roślina klimatu umiarkowanego,zawleczona do Ameryki Północnej i Południowej. Często uprawiana jest w... Czytaj więcej

Zaparcia nawykowe

O zaparciu mówi się wtedy, gdy stolec o konsystencji zbitej jest oddawany z trudem. Nie jest zaparciem oddawanie stolca o... Czytaj więcej

Nalewka z tarniny

Tarnina ( Prunus spinosa ) - zwana też tarką, cierniakiem. Krzew o długich kolcach, spotykany na wzgórzach, przy drogach. Liście... Czytaj więcej

Poznaj własną skóre

Trzeba poznać czynniki źle wpływające na skórę, aby móc szukać pomocy w ziołach. Skóra, tak jako oczy i włosy, jest... Czytaj więcej

Wino czosnkowe

Składniki:Wino czosnkowe

 

  • 20 ząbków czosnku średniej wielkości,
  • 1 l ciepłej przegotowanej wody,
  • sok z wyciśnięty z 4 cytryn.

 

Wykonanie:

 

Czosnek obrać i zmiażdżyć, włożyć do słoja, zalać 1 litrem ciepłej przegotowanej wody z sokiem wyciśniętym z 4 cytryn. Słój przykryć , ale nie zakręcać odstawić na jedną dobę w miejsce ciepłe i zaciemnione. Po tym czasie przefiltrować i rozlać do butelek z ciemnego szkła.

 

Działanie:

Wino czosnkowe jest dobre na zwiększenie odporności.

 

Dawkowanie:

Wino czosnkowe stosować po jednej łyżeczce trzy razy dziennie.

To wino można podawać dzieciom bo nie zawiera alkoholu.

 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież