1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

dania-obiadoweSpożywanie obiadu powinno rozpocząć się „aperitifem” z surowych jarzyn lub owoców w postaci ½ – 1 szklanki soku. Niektórzy lekarze naturaliści uważają, iż powinno to nastąpić przynajmniej kilkanaście...
dania-sniadanioweBardzo ważną rzeczą jest, by nie zaniedbywać przyjmowania płynów. Już rano, po wstaniu z łóżka, trzeba wypić szklankę wody. W ciągi dnia wprowadzamy do organizmu wodę, w ilości około 1,5 -2 l. Ilość ta...
dania-surowkoweDania surówkowe maja bardzo duże znaczenie dla zdrowia ludzkiego i dlatego zajmują czołowe miejsce w kuchni jarskiej: są one bowiem pokarmem żywym i zawierają najważniejsze składniki odżywcze: są...
napoje-herbatki-sokiSoki surowe zaliczane są do płynnych pokarmów i są szczególnie zalecane dla osób mających kłopoty ze spożywaniem surówek. Dlatego też zastąpić mogą zupę o ile dodaje się do nich ciepły wywar z jarzyn lub...
zdrowe-chlebkiNa wstępie kilka uwag, których przestrzeganie gwarantuje, że chleb zrobiony w domu będzie pięknie wypieczony i smaczny: Wszystkie składniki potrzebne do wypieku muszą mieć tzw. temperaturę pokojową, a...